Mijn verhaal: Riëtte Steenman

Riëtte Steenman, coach, verhaal, coaching, counseling, houten, utrecht, gezin, liefde, werk

Riëtte Steenman: start in een gezin met 6 kinderen

Ik ben geboren in een zakengezin en ben de vijfde in de rij. Ik lachte veel en vond het heerlijk om te tekenen en knutselen en speelde en fietste ook graag buiten op straat en in het bos.

Lol, hard werken

Na een fijne tijd op de lagere school, ben ik naar het atheneum gegaan. Ik was goed in de talen, vond economie leuk én mijn familie bestond uit zakenlui, dus de HEAO was een logische stap. Ik heb in Engeland en Frankrijk in de textiel gewerkt (net als mijn ouders) en hield me bezig met marketing en communicatie. Het was hard werken, maar ik had daarnaast ook veel lol.

Mijn andere passie

Een andere passie van mij is kunst. Op mijn dertigste ben ik daarom grafische vormgeving gaan doen in Utrecht. Ik ben daar erg geïnspireerd geraakt en heb echt mooie dingen mogen maken. Toch was het niet helemaal wat ik wilde.

Op een gegeven moment liep ik vast in mijn werk. Ik had geen plezier meer in wat ik deed, voelde me uitgeput en wist ook niet hoe het nou verder moest. Op dat moment kreeg ik loopbaanbegeleiding aangeboden. Daar ontdekte ik wat écht bij me paste. Toch heeft het toen nog een tijdje geduurd voordat ik de stap durfde te zetten om mijn hart helemaal te volgen.

Mijn eigen praktijk

De weg naar mijn eigen praktijk begon met een gesprek met een ervaren coach, tijdens een dansavond. Ze riep ergens midden in het gesprek heel spontaan: ‘Jij moet coach worden!’. Diep van binnen wist ik al heel lang dat ik dat wilde en liet me weerhouden door allerlei belemmerende overtuigingen. Mijn hart wist uiteindelijk mijn hoofd te overtuigen dat ik toch echt mijn passie moest volgen: coach / counselor worden.

Ik ben de driejarige post HBO opleiding tot master coach en counselor gaan doen en ben mijn eigen praktijk Van Kern tot Kern gestart. Daarna heb ik me op verschillende gebieden bijgeschoold en coach ik nu op de volgende thema’s:

Missie Riëtte Steenman / Van Kern tot Kern

Ik ben nog iedere dag dankbaar en blij dat ik toen naar mijn hart heb geluisterd. Iedere stap die ik een cliënt, vanuit mijn kern, richting haar / zijn kern kan laten zetten is er één dichterbij een mooiere wereld.

Ik ontmoet in mijn praktijk cliënten die nét iets anders nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld HSP of HB zijn, in de creatieve sector (willen) werken, voor zichzelf willen beginnen of meerdere banen willen combineren. Samen op ontdekkingstocht naar een ‘baan op maat’.