Vergroot je zelfvertrouwen

uwv, re-integratie, reintegratie, werkfit, ww, wia, vertrouwen, zelfvertrouwen, stress, balans, burnout, overspannen, onzekerheid, rust, wat, wil, ik , coaching, counseling, coach, houten, utrecht

Vertrouwen op jezelf

Op jezelf kunnen en durven vertrouwen is een groot goed. Het geeft je een goed en rustig gevoel en zorgt ervoor dat je makkelijk keuzes maakt. Op het ene gebied lukt dat beter dan het andere. En het ene moment beter dan het andere. Als de balans doorslaat naar je vaak en/of op veel gebieden onzeker voelen, heeft dat effect op je dagelijks functioneren. Privé, maar ook op je werk. Bijvoorbeeld:

– (Extra) hard je best doen of je wilt dat alles perfect is / gaat: je raakt gestrest,
– Je zegt dat je jezelf wel redt, terwijl je dolgraag hulp zou krijgen van je vrienden, familie of collega’s: je raakt uitgeput,
– Je vergelijkt jezelf alleen nog maar met anderen en ziet je eigen kwaliteiten niet meer: je voelt je neerslachtig

Dan is het fijn om met een coach te onderzoeken waar die onzekerheid vandaan komt en hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen.

De thema-serie ‘Vergroot je zelfvertrouwen’ geeft antwoord op:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Hoe laat ik zien wat mij uniek maakt?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?
 • Mijn persoonlijk actieplan

Mijn werkwijze

Ik ga uit van een positief mensbeeld: iedereen beschikt over unieke mogelijkheden. Een goede klik tussen jou en mij (van kern tot kern), is voor mij de basis voor een geslaagd coachtraject. We starten met een intake van 1 uur en een kwartier, waarin we kijken of er een klik is en of mijn werkwijze bij jou past. We bekijken wat op hoofdlijnen jouw coachvragen zijn en naar welk einddoel jij toe wilt werken.

Om jouw coachvraag te bepalen, laat ik jou tijdens de intake dus vooral vertellen en stel ik af en toe een verhelderende vraag. Op grond daarvan maak ik een inschatting of jouw vragen passen binnen een serie van een intake en 5 gesprekken van een uur. Tenslotte maken we een eerste stap in de beantwoording van jouw coachvraag.

Tijdens de gesprekken en via thuisopdrachten, ga jij aan de slag met je coachvraag. In een gesprek laat ik niet alleen je verstand maar ook je gevoel spreken.

Met behulp van ervaringsgerichte oefeningen en creatieve werkvormen, halen we de antwoorden uit je kern naar boven. Je laat los wat niet (langer) helpend is en verbind je met dat wat je doet groeien.

Ieder gesprek evalueer jij schriftelijk. Via een feedbackformulier of in een eigen vorm; wat jij prettig vindt. Deze evaluatie neem ik aan het begin van ieder vervolggesprek mee (of indien nodig eerder). Na het vierde gesprek evalueren we samen face tot face, in hoeverre jouw coachvragen zijn beantwoord en waar jij nog behoefte aan hebt.

Wat bied ik jou?

Hoewel het thema en de vragen voor meerdere cliënten overeenkomen, is iedere cliënt natuurlijk uniek. Daarom is iedere Van Kern tot Kern gesprek maatwerk.

Samen met jou, zoek ik naar werkvormen die bij jouw personaliteit passen (zie ook ‘Hoe werkt Riëtte Steenman’).

Het basispakket (online of in mijn praktijk) bestaat uit:

 • Een intake van 1 uur en een kwartier, waarin we kijken: – of er een klik is én – of jouw coachvraag in dit thema past
 • 5 individuele gesprekken van een uur, met steeds een tussenperiode van 1 á 2 weken (de totale doorlooptijd is gemiddeld 8 weken)
 • Schriftelijke evaluatie na ieder gesprek
 • Face to face evaluatie na het vierde gesprek
 • Thema-documentatie / materiaal
 • Mailcontact tijdens de serie
 • Persoonlijk actieplan voor de tijd na de serie

Jouw investering

De eerste stap naar meer zelfvertrouwen te krijgen heb je al gezet, want je bent nu op mijn site! Kies je ervoor om verder te gaan, dan hebben we eerst een intake van 1,5 uur en daarna ben je ongeveer 3 tot 4 maanden op ontdekkingsreis. Gedurende de serie krijg je opdrachten mee, waar je thuis en / of op je werk mee aan de slag gaat.

Particulieren:

Je kunt naar behoefte losse gesprekken afnemen à  88 euro per sessie of de serie in één keer (intake van 1 uur en een kwartier en 5 uur gesprekstijd) voor 510 euro.

Bedrijven:

Als de werkgever betaalt en voor bedrijven geldt een uurtarief van 125 euro excl. BTW. Voor trajecten zijn de tarieven in overleg.

Wil jij weer balans in jouw leven?

Je kunt mij bellen (06-52533940) of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.